Grawe osiguranje među liderima na tržištu osiguranja u Srbiji

Bez autora
Mar 11 2012

Prema istraživanju tržišta osiguranja i osiguravajućih kuća, koje je sprovela agencija IPSOS Strategic Marketing u decembru 2011. godine, na reprezentativnom uzorku koji se odnosi na populaciju između 30 i 65 godina života, odnosno skoro 3,6 miliona građana Srbije, Grawe osiguranje je potvrdilo svoju poziciju među najznačajnijim osiguravajućim društvima na domaćem tržištu. Ovo istraživanje pokazuje da Grawe osiguranje, pored dobrog poslovnog rezultata, u godinu jubileja ulazi sa stabilnom pozicijom među vodećim osiguravajućim kompanijama u Srbiji, pre svega u oblasti životnog osiguranja, gde je među liderima. To potvrđuje i procenat poznatosti među građanima Srbije koji je povećan na 32 posto, posebno u segmentu mlađe populacije do 40 godina prepoznaju vrednosti Grawe osiguranja. Vizuelni identitet ovog osiguravajućeg društva postaje sve prepoznatljiviji na tržištu Srbije.

Grawe osiguranje među liderima na tržištu osiguranja u SrbijiPrema istraživanju tržišta osiguranja i osiguravajućih kuća, koje je sprovela agencija IPSOS Strategic Marketing u decembru 2011. godine, na reprezentativnom uzorku koji se odnosi na populaciju između 30 i 65 godina života, odnosno skoro 3,6 miliona građana Srbije, Grawe osiguranje je potvrdilo svoju poziciju među najznačajnijim osiguravajućim društvima na domaćem tržištu.

Ovo istraživanje pokazuje da Grawe osiguranje, pored dobrog poslovnog rezultata, u godinu jubileja ulazi sa stabilnom pozicijom među vodećim osiguravajućim kompanijama u Srbiji, pre svega u oblasti životnog osiguranja, gde je među liderima. To potvrđuje i procenat poznatosti među građanima Srbije koji je povećan na 32 posto, posebno u segmentu mlađe populacije do 40 godina prepoznaju vrednosti Grawe osiguranja. Vizuelni identitet ovog osiguravajućeg društva postaje sve prepoznatljiviji na tržištu Srbije.

Nešto manje od jedne četvrtine građana iz ciljne grupe pokazuje veći stepen interesovanja za svaki od osiguravajućih proizvoda u odnosu na prethodne godine. Najdominantniji proizvod osiguranja koji su koristili anketirani građani u 2011. godini jeste obavezno osiguranje vozila, njih 42 posto, dok deset posto građana iz ciljne populacije koristi osiguranje života, a šest posto osiguranje nekretnina.

Prema ovom istraživanju, za obavezno osiguranje vozila zainteresovano je 44 posto pripadnika ciljne grupe, dok je za osiguranje života zainteresovano 30 posto pripradnika populacije između 30 i 65 godina života. Za osiguranje nekretnina zainteresovano je 24 posto građana, a skoro isti procenat zainteresovan je za dobrovoljno zdravstveno osiguranje i za osiguranje od posledica nesrećnog slučaja.

Istraživanje za 2011. godinu pokazuje da su glavni razlozi koji opredeljuju građane Srbije da koriste osiguranje života - tradicija i ugled osiguravajuće kuće, visina dobiti, broj osiguranika. Takođe, povećan je procenat ispitanika koji potenciraju odnos cene i kvaliteta ove usluge. Isto tako, više od 70 posto osiguranika opredeljujući se za osiguranje života, navode kao glavni razlog želju da obezbede decu, zatim sledi želja ispitanika da na ovaj način obezbedi dodatni prihod za penziju, njih 53 posto, što pokazuje da je taj motiv zabeležio značajan rast u odnosu na 2010. i 2009. godinu, dok 26 posto veruje da je osiguranje života bolji vid štednje od bankarskih depozita.

Sprovedeno istraživanje potvrđuje da je Grawe prepoznalo potrebe tržišta i da je uvođenjem proizvoda osiguranja života Grawe Elite, koje uključuje pokriće za slučaj nastanka jedne od devet teških bolesti, odgovorilo na potrebe građana i svojih postojećih klijenata. U prilog toj činjenici govori i podatak da je najveće interesovanje građana za Grawe Elite i da je od uvođenja zaključeno više od 3.000 ugovora za ovaj proizvod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik